Skip to content
Menu

Nieuws

januari februari maart

 De 1e 3 maanden van 2024

En toen waren we alweer 3 maanden verder en we hebben zeker niet stil gezeten. Zoals onze vaste volgers en bezoekers wel weten organiseert stichting Kindgericht Werken FB KGW in December en Januari geen evenementen. Deze maanden zijn van zichzelf al druk zat. En dat zijn vooral volop genieten van alle feestdagen en daarna bijtanken en voorbereiden op het nieuwe jaar.
 
Maar op Zaterdag 17 Februari hebben we een geweldig winterfeest mogen neerzetten i.s.m. kinderboerderij de Kleine Weide en Jenaplan basisschool De Hussel. Het thema was Winter Sprookjes Droom. Met de tekenfilm Frozen op de achtergrond. De dames en heren, jong en oud die verkleed wilden komen zijn verkleed gekomen, of zoals we dat ook wel noemen in cosplay outfit gekomen. Zowel jong als oud hebben zich verkleed. We hadden een fantastisch mooie foto achtergrond geregeld, met een echte wintersfeer. Warme chocolade melk erbij en een lekker zelf gebakken koekje. En natuurlijk verschillende andere activiteiten. Zoals van marshmellows sneeuwvlokken maken. Maar ook sneeuwpret golf van MH Partyverhuur Bovenkarspel. Hier hadden we allemaal heel veel lol aan. Zowel jong als oud als alle vrijwilligers en stagaires van deze dag.
Dank je wel aan alle donateurs, sponsors, vrijwilligers, stagaires en samenwerkingen die dit feest tot een succes hebben gemaakt. 
 
In Maart hebben we deze keer niks georganiseerd, omdat we in April 2 evenementen organiseren. Dus hou ook onze volgende nieuwsblog in de gaten.
 
 
Oktober November December

Herfst 2023

Wat is er weer veel gebeurd. De tijd is voorbij gevlogen.

OP 7 Oktober was het weer tijd voor de verenigingenmarkt in het Streekhof, Natuurlijk was stichting Kindgericht Werken er ook weer bij. En wat hebben we weer leuke contacten mogen leggen. Fantastisch gewoon. En 19 Oktober was het weer tijd voor de Westfriese Beursvloer. Hier hebben wij weer leuke matches mogen maken voor onze stichting. 

10 November was er stagemarkt op het Martinuscollege. Hier staan wij elk jaar weer. EN wat een fantastische stagaires hebben wij hier mogen ontmoeten. En ondertussen ook nog even een paar matches gemaakt. Het was weer supergezellig. Zowel de stagemarkt als de Westfriese Beursvloer zijn beiden georganiseerd door Vrijwilligerspunt

In November hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een pietenfeest georganiseerd. Sinterklaas had zijn traditionele – en roetveegpieten meegenomen. En wat een lol hebben we weer gehad. We hebben zo rond de 50 bezoekers mogen ontvangen. Het was een fantastisch feest. Veel leuks te doen voor de kinderen en de ouders deden ook gezellig mee. En die Snoepjespiet bleef maar snoepjes overal vandaan halen. 

En in November kregen de ingeschreven gezinnen van stichting KIndgericht Werken een fantastisch cadeau van Sinterklaas en zijn Pieten. Elk gezin mocht mee met de pietenexpres. Nou, daar hebben onze gezinnen normaal gesproken geen geld voor. Dus dit was echt een groot cadeau voor ze. En natuurlijk kregen ze een paar zakken pepernoten en chocoladenoten erbij.

Dank je wel Action Bovenkarspel, dank je wel museumstoomtram Hoorn – Medemblik en dank je wel Univé.

In December heeft elk ingeschreven gezin van stichting Kindgericht Werken een uitgebreid luxe kerstontbijt gekregen. Wij van stichting Kindgericht Werken vonden dat de gezinnen dat echt wel verdienden.

En toen was het alweer Kerstvakantie. Het jaar alweer voorbij. Op naar volgende jaar. Dat gaat vast en zeker ook weer een fantastisch jaar worden.

Juli Augustus September

Wat gaat de tijd toch snel. 

De zomervakantie 2023 is voorbij. Wij hebben iig even goed bijgetankt en zijn vanaf September langzaamaan weer begonnen met Stichting Kindgericht Werken

We hebben al enkele gezinnen geholpen met een gewoon noodpakket en een verjaardags noodpakket. En op dit moment zijn we druk bezig met een Sinterklaas attentie en een Kerst attentie voor de ingeschreven gezinnen van KGW. Deze worden de aankomende paar maanden uitgedeeld.

Zo rustig aan zijn wij de afgelopen maanden ook begonnen om te kijken welke evenementen we gaan neerzetten in Stede Broec in overleg met onze samenwerkingspartners. De planen zijn er en de locaties zijn geregeld. Nu nog de rest regelen 🙂

Ook hebben we kennis gemaakt met de wethouder van Stede Broec die over de evenementen gaat. EN wij mogen naar eigen inzicht, volgend jaar of het jaar daarna een groot evenement neerzetten op het Streekhofplein. Wat een fantastisch nieuws was dat. 

Halloween, Sinterklaas en Kerst staan voor de deur. Net als de Westfriese Beursvloer georganiseerd door vrijwilligerspunt in Hoorn. En daarnaast mag KGW ook nog de kerstbijeenkomst organiseren voor alle ZZP’ers in bibliotheek Stede Broec.

Onze volgende nieuwsblog op onze site staat in de planning voor Januari.

Warme groet team KGW

Donaties

En financiële donaties zijn altijd welkom.

U kunt doneren op: NL26 INGB 0008 1544 39
t.n.v: Stichting Kindgericht Werken

o.v.v.: Kindgericht Werken Donaties

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen