Skip to content
Menu

Jaarverslag 2022

Stichting Kindgericht Werken

Grootebroek

Jaarverslag 2022

IMG-20220924-WA0034
IMG-20221210-WA0021

Onze stichting staat o.a. voor veel samenwerken. Wij werken al een aantal jaren samen met: Het Leger des Heils Bovenkarspel, bibliotheek Stede Broec,  kinderboerderij de Kleine Weide, ’t Stadsplein, J.C. Inventas, EHBO Stede Broec en vrijwilligerspunt Hoorn. Dankzij deze fantastische samenwerkingen hebben wij een winterfestival kunnen neerzetten. Niet elke georganiseerde activiteit liep even goed. Maar de kerstmodeshow, de kerstkaarten maken en het schminken liep hartstikke goed.

 

Wij maken al vanaf dag 1 dat de stichting bestaat kerstkaarten voor mensen die eenzaam zijn. Deze geven wij o.a. aan ziekenhuizen en verpleeg – verzorgingshuizen. Dis is een samenwerking met heel Stede Broec. Scholen, particulieren, stichtingen enzovoort. Hier krijgen wij de leukste reacties op. Dus wij blijven dit elk jaar door. Alleen dit jaar (2022) is het helaas niet gelukt om de kaarten weg te brengen wegens onvoorkoombare omstandigheden waar ook wij niks aan konden doen. Maar ze waren natuurlijk wel al gemaakt. Dus volgende jaar gaan we meerdere locaties blij maken.

kerstkaarten 2022
gezin in nood

Wij krijgen jaarlijks enkele noodaanvragen door. Meestal wijs ik deze gezinnen door naar andere noodhulpinstanties. Maar deze keer ging dat niet. Dus wij kregen ineens 4 noodhulp aanvragen binnen. Mede dankzij de trouwe volgers van Facebook KGW Vriendenpagina, konden wij deze 4 gezinnen helpen.

Een trouwe bezoeker vertelde ons waar hij tegen aan liep met de evenementen van KGW. Op facebook is leuk en gezellig, maar er komen nog zoveel andere berichten tussendoor ook. Dus hij stelde voor om een groepsapp aan te maken voor KGW. Topidee!!! Gelijk gedaan.

Groepsapp activiteiten
het postkantoor

Stichting Kindgericht Werken werkt al enige tijd samen met o.a. ’t Stadsplein, Het Postkantoor en bibliotheek Stede Broec. Er is altijd leuk wederzijds contact geweest.

Opeens belde Het Postkantoor op om te vertellen at wij de gezinnen van KGW een theatervoorstelling mochten aanbieden. En de gezinnen konden kiezen uit 3 voorstellingen. Met een waardebedrag van €500.- van de Rabobank. Dit hadden wij niet verwacht. De gezinnen en wij waren superblij dat wij dit aangeboden kregen. 

Wij zijn dit jaar ook meerdere malen te zien en te horen geweest op radio en in de kranten. O.a. Weeff radio en De Drom. Ik dacht we komen ergens in het midden van de krant te staan. Maar nee, we waren gewoor voorpagina nieuws. Geweldig gewoon!!! Geen woorden voor!!!

de drom
IMG-20221022-WA0023

Wij hebben o.a. Disneybingo georganiseerd i.s.m. J.C. Inventas. Hier zijn flink wat bezoekers op afgekomen. En natuurlijk op zo’n moment had het draagbare pinapparaat er even geen zin meer in. Maar dat maakt niet uit, gelukkig zijn we creatief en ruimdenkend. En inmiddels doet deze het weer.

Deze gezinsactiviteit heeft voor veel plezier gezorgd bij de gezinnen.

Sint Maarten hebben we dit jaar i.s.m. kinderboerderij de Kleine Weide gedaan. We hebben zeker 100 bezoekers geteld. Dus een 100% geslaagde activiteit.

3
Screenshot_20221017-094214_Photos

Zoals elk jaar zijn we ook dit jaar weer naar de Westfriese Beursvloer geweest. We zijn met 10 matches weg gegaan. Bijna alle matches zijn we nagekomen. We houden ervan.

 

Burendag, actiecomité, SP, EHBO Stede Broec, basisschool de Hussel en kinderboerderij de Kleine Weide, wat een fantastische samenwerking was dit en een ontzettend goed geslaagde middag. Ruim 50 bezoekers hebben we mogen ontvangen. En iedereen, zowel bezoekers als vrijwilligers, gingen met een grote lach op hun gezicht weg.

IMG_7154
SP Bloemetje

Tot mijn verrassing stond de SP bij mij aan de deur om een SP bloemetje te geven. Dit vanwege ons initiatief om de mensen verder te helpen. Super mooie bos bloemen. We hebben er nog lang van mogen genieten. Dank jullie wel SP Stede Broec. Inmiddels SP Westfriesland.

Tja, ook op de verenigingenmarkt van het Streekhof zijn we elk jaar te vinden. Altijd supergezellig. En mijn buren waren het Postkantoor. We raakten aan de praat over het theater hoe mooi en leuk en gaaf dat wel niet is. Ja, dat klopt, als je er geld voor hebt, zeker. Dus ik legde uit dat zelfs de goedkope kaartjes van €12.50 voor mensen onder de armoedegrens nog steeds veel te duur is.

Verenigingenmarkt 1
IMG-20220509-WA0001

Elk jaar proberen wij de moeders en de vaders iets kleins te kunnen aabieden   met in ons achterhoofd moederdag en vaderdag. De meeste vaders maakt het allemaal niet zo veel uit, maar de moeders vinden het heerlijk om in het zonnetje gezet te worden. Dit jaar werd er een mindfullness workshop gegeven i.c.m. een kleine high tea. De verhalen die loskwamen, wauw. Zelf raakte ik er ook emotioneel van. Maar we hebben optimaal genoten. Mede mogelijk gemaakt door stichting Netwerk en Everdina Cakes.

Ook iets wat stichting Kindgericht Werken elk jaar doet is een zomerpakket uitdelen aan de gezinnen. Hier zitten allerlei dingetjes in voor de ingeschreven gezinnen van KGW, zodat ze tocht nog iets leuks kunnen doen in de zomervakantie. Hier wordt ontzettend enthousiast op gereageerd door de ingeschreven gezinnen van KGW.

zomerpakket 3
azc zomerfeest 5

Dit jaar mochten wij voor het eerstm i.s.m. Azielzoekers Centrum Heerhugowaard, een zomerfeest neerzetten. Dat was iets nieuws voor ons. Maar dan met name het stukje Heerhugowaard. We zijn met een klein team heen gegaan. Lekker gezellig ouderwetse Nederlandse spelletjes neergezet waaronder zaklopen en bliklopen. We hebben er allemaal van genoten.

Donutdag i.c.m. het zomerfestijn met als thema water. Een jaarlijks terugkerend evenement i.s.m. het Leger des Heils Bovenkarspel, J.C. Inventas en EHBO Stede Broec. Naar deze dag kijken velen uit. Donutday voor het Leger des Heils en wij van KGW mogen er een leuk zomerfestijn aan vast plakken. Rond de 300 bezoekers, jong en oud. Gratis toegankelijk, zoals de meeste van onze evenementen zodat iedereen mee kan doen. Dus ook de gezinnen onder de armoedegrens. Kwaliteits uitje voor de gezinnen en tijdens dit evenement altijd gratis limonade voor de kinderen.

5
bloembollen uitdelen in de wijk

Dit jaar hebben wij een PR Stunt neergezet. Dit dhebben wij gedaan zodat de mensen hier in Stede Broec weten wie we zijn en wat we doen en dat we er voor iedereen zijn. Zowel jong als oud. We hebben  bloembollen aan de deur gehangen met onze flyer erbij. We hebben de leukste reaacties uit de buurt hierop ontvangen. Een topactie die voor herhaling vatbaar is.

 

Kinderboerderij de Kleine Wiede geeft al jaren een paasfeest hier. De enige kinderboerderij in Stede Broec. En wij mogen er sinds dit jaar ook onze draai aan geven. Bezoekersaantallen rondom de 100. En vooral heel veel gekkigheid en gezelligheid. Als het aan ons ligt geven we dit feest elk jaar i.s.m. kinderboerderij De Kleine Weide.

pasen 1
vrijwilligersmarkt Hoorn

Ook op de vrijwilligersmarkt georganiseerd door Vrijwilligerspunt Hoorn zijn wij elk jaar van de partij. Deze keer waren we in Hoorn. Vooral het netwerken hebben wij het grootste plezier aan. Zowel oude bekenden als nieuwe toekomstige bekenden. Altijd supergezellig.

Dit jaar hebben wij voor het eerst  het feest Lentekriebels neergezet. Wederom i.s.m. kinderboerderij de Kleind Weide. Wij mochten deze dag ruim 100 bezoekers ontvangen. Supergezellig weer. Met een geweldig springkussen en een limonadekoe. Superfeest weer!!!

Lekker rollebollen op het springkussen
gratis laptop

Eén van onze matches op de Westfriese Beursvloer was een gratis laptop van ICT Kracht. Tja, aangezien er o.a. jaarverslagen gemaakt moeten worden is het toch wel handig als onze stichting een laptop heeft waar we op kunnen werken om o.a. dit jaarverslag op te maken.

 

Wij hebben regelmatig online wedstrijden vanuit stichting Kindgericht Werken. Dit jaar was dat paaseieren raden. En de winnaar kreeg een uitgebreid boodschappenpakket inclusief de pot met de gerade paaseieren erin. We hebben de winnaar ontzettend blij gemaakt.

paaseieren raden 1

De wedstrijden online zoals bovenstaande paaseieren raden en de gratis evenementen voor iedereen zijn slechts 2 van de manieren waarop wij in contact komen met gezinnen die onder de armoedegrens leven. Gemiddeld komen er 1 tot 3 gezinnen per georganiseerd evenement uit bij inschrijving bij stichting Kindgericht Werken. En dat is precies waarom wij zo graag de evenementen gratis willen neerzetten. Het is een uitdaging. Juist in deze tijd, omdat overal geld voor nodig is, en niet zo weinig ook. Maar tot op heden lukt het ons aardig goed.

En aangezien de mensen die hulp nodig hebben altijd wel 1 van onze vrijwilligers kennen, als ze mij niet zelf aanspreken, zorgt dat gelijk voor een stukje vertrouwen bij deze gezinnen die hulp nodig hebben.

Plannen 2023

  • PR jaarplanning maken
  • Meer de media opzoeken
  • Site upgraden
  • Vrijwilligers voor de evenementen en voor achter de schermen
  • Nieuwe penningmeester en secretaris
  • Westfriese Beursvloer
  • Stagemarkten
  • Nieuwe samenwerkingen aan gaan en goed contact onderhouden met de samenwerkingen die er al zijn
  • Vlugger hulp vragen m.b.t. alles achter de schermen
  • Groothandelpasjes

Dank je wel

Alle sponsoren en donateurs van 2022, dan jullie wel voor jullie hulp en steun op allerlei manieren. En natuurlijk een heel groot dank je wel voor alle vrijwilligers van stichting Kindgericht Werken.

abovomedia
Berend Botje
Bieb SB
Everdina Cakes
Inventas
Jorrit
LDH
kinderboerderij de kleine weide
logo Hussel
postkantoor
ICT Kracht
AZC COA HHW
stadsplein
stichting netwerk
vrijwilligerspunt
weeff nh nieuws
Westfriese UItdaging
WFB
yeah online social media 2022
AH Bovenkarspel
Mantel en Voors 2
jamin
Hema enkhuizen
Zwembad Hoorn
HvdM NH
Rabo
Noppes Grootebroek
SP
Zwembad Hogkarspel
Bruna

Donaties

En financiële donaties zijn altijd welkom.

U kunt doneren op: NL26 INGB 0008 1544 39
t.n.v: Stichting Kindgericht Werken

o.v.v.: Kindgericht Werken Donaties

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen