Ervaringen

Marianne


Anna vond het leuk dat je er was
Ghalid vind jou de liefste Marian
Olivia zegt dat je van die leuke dingen doet
Finley vind het leuk dat je weer komt
Bram vond het leuk dat hij van die barriëres heeft geleerd
Colleen vond het kriebelen (masseren) heel leuk
Mika vond het knoedeltje heel leuk.
Bedankt

 

Alle kleuters

De activiteiten die Marianne gedaan heeft op De Hussel met de kinderen, vond ik heel erg leuk en leerzaam. Zowel voor de kinderen als voor mezelf. De kinderen leren over het licht. En dit licht staat voor hun eigen, pure, eerlijke zelf.

 

Ik heb zelf meerdere malen mee gedaan met deze activiteiten. En ik vond ze erg goed en leuk voor de kinderen. En zelf vond ik de activiteiten ook erg leuk om te doen.

 

De kinderen leren zichzelf beter te verwoorden kwa gevoelens en emoties. En ondertussen leren de kinderen ook over respect voor elkaar en voor hun medemens en mededier. En ook respect voor de natuur. De kinderen leren ook meer zelfvertrouwen te krijgen m.b.v. deze activiteiten. Dit alles op een leuke en speelse manier.

 

De kinderen genieten ook optimaal en vragen elke keer wanneer Juf Marianne weer komt.

 

En als de thema’s zijn afgelopen en Marianne komt een korte periode niet, dan zie je ook echt aan de kinderen dat ze het ontzettend jammer vinden.

Het thema Native American is net afgesloten en de volgende keer gaat ze aan de slag met het thema Regenboog. Ik ben heel benieuwd.
Ik zou zeggen: “Ga zo door Marianne.”

 

Miluska

FF wat schrijven over Kindgericht Werken

 

Zoals gewoonlijk zie ik Marianne wel vaker in de school rondkuieren en dingetjes doen met de kleuters van de Hussel. Lezen, oefeningen enz. enz.

 

Maar ja, ook ik kom heel vaak op school, beestjes eten geven en schoonmaken.

 


Maar nu zat Marianne samen met Nancy en wat kleutertjes aan de tafels in de onderbouwhal.

John help je mee, werd er gevraagd, want we gaan slaapzakjes maken.

Mmmm. Slaapzakjes. En ik zie watten, ja je leest het goed, watten. Wat kruiden en 2 flesjes met oliën.
Ik dacht, in zo’n zakje ga ik nooit passen, dus voor de kaboutertjes. Maar nee, ik zat helemaal fout.

 

De kinderen moesten samen met ons, de watjes in kleine zakjes doen. Daarna 2 theelepeltjes van de kruiden. En daarna kwam Marianne met de oliën. Vervolgens moesten we de zakjes dichtknopen, en daarna kwam er een mooie strik omheen.

 

En wat blijkt, ze waren dus niet om in te slapen, maar om rust te geven. Zodat je lekker in slaap valt.

 

Alles bij elkaar, een leuke middag gehad met de dames en natuurlijk de unieke kinderen van de Hussel…

 

Groetjes John

Marianne staat heel dichtbij elk kind. Dat merk je aan alles. Ik heb het voorrecht dat ik samen met mijn zoontje mee mag doen aan de activiteiten van Kindgericht Werken bij de kleuters. Gezellig zingen, dansen, knutselen, luisteren naar mooie verhalen. De kinderen voelen ook heel veel liefde en warmte van haar. Ze geven Marianne uit hun zelf een knuffel.

 

Ze is heel liefdevol en geduldig naar de kinderen toe. Ze is goed in actief luisteren, maar ook het aanvoelen van het kind. Ze zorgt ervoor dat elk kind in de groep een inbreng heeft. De activiteiten brengt ze op een uitbundige manier, dat de kinderen heel enthousiast worden, maar de activiteiten zijn ook ontzettend leuk dat de kinderen ervan genieten. Volwassenen vinden het zelfs leuk om mee te doen.

 

Ze kan ook heel mooi voorlezen, waardoor de kinderen ook rustig worden. De visualiserende verhalen brengt ze zo goed, dat je het ook voor je ziet. En ik vind het ook ontzettend leuk dat zij mij daarin tips geeft. En helemaal super dat ik ook een keer mocht voorlezen aan een groepje kleuters.

 

Nancy

Contact opnemen

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

 

En financiële donaties zijn altijd welkom.

 

U kunt doneren op:

 

NL26 INGB 0008 1544 39
t.n.v: Stichting Kindgericht Werken

 

o.v.v.: Kindgericht Werken Donaties

    kindgericht werken header
    × Hoe kan ik u helpen?